Menselijkheid
Mensen bij elkaar brengen rond lokaal voedsel, dat is wat Versmakers doen.
Versmakers dat zijn vooral mensen. De boeren uit de buurt, de vrijwilligers die verpakken, de klanten onthalen of de bar verzorgen, de buurtbewoners die kopen of samen koken. Bewust lokaal eten is wat hen drijft en bindt. Het samen doen is wat hen motiveert. Samen groeien ze via lokaal voedsel naar elkaar toe.
Lokaal eten is duurzaam en gezond
Bij Versmakers gaat niets verloren. Door zorgvuldige levering en samenstelling van de pakketten voorkomen we voedselverspilling. Versmakers stoten ook minder CO2 uit omdat de producten maar een korte afstand afleggen. Een pluspunt voor onze gezondheid en onze natuur.
Open en zichtbaar
De bewuste keuze voor een hechte buurt rondom voedsel van dichtbij, vertaalt zich in de prijs. Twee euro per voedselpakket gaat naar de werking van het buurtpunt. Zo draagt elke klant bij aan de organisatie van bv. het jaarlijks buurtfeest in mei. Versmakers vieren in die maand graag de week van de Buren, tijdens de week van de verbondenheid.
Kiezen voor Korte Keten
Met Versmakers kies je bewust voor kraakvers lokaal voedsel. Daarmee steun je de lokale producenten. Korte Keten-boeren zijn de boeren uit je buurt die hun producten rechtstreeks aan de klant verkopen en hun prijs zelf kunnen bepalen. Zo betaal je een eerlijke prijs voor eerlijke producten en goed vakmanschap.
Iedereen mag meedoen
Versmakers zijn er voor de hele buurt. Iedereen krijgt kansen om mee te kunnen. Ook mensen met een beperkt budget komen aan hun trekken. Daar zorgen de Versmakers voor. Klanten kunnen bijvoorbeeld extra porties bestellen voor wie het minder breed heeft of gasten uitnodigen voor een vers bereide maaltijd.